بازاریابی برونگرا

بازاریابی برونگرا، که نام دیگر آن «Outbound Marketing» است، درواقع همان روش بازاریابی سنتی بوده که کسب و کارها از طریق آن با مشتریان ارتباط برقرار میکنند. درست مانند انسانها، بازاریابی درونگرا و برونگرا دارد. اما در فروش، شرایط متفاوت است. در این مقاله قصد داریم تا درباره بازاریابی برونگرا صحبت کنیم تا بدانید که از چه روشهایی میتوانید استفاده کنید تا فروش برونگرا داشته باشید.
بازاریابی برونگرا چیست؟
همانطور که در ابتدا گفتیم، مفهوم بازاریابی برونگرا به این معنی است که از روشهای سنتی مانند تماس سرد استفاده کنیم تا مشتریان را ترغیب کنیم تا محصولات یا خدمات ما را بخرد. روشهایی که در این نوع بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرد پیام و تلفن است. با استفاده از این روش محصولات و خدمات شرکتها به سرعت بین دهانها می چرخد. بهعنوان مثال، تبلیغات محصولات «عالیس» را که در تلویزیون پخش میشود را به یاد آورید. این برند با استفاده از شعر و جذابیت بصری و داستان سرایی در فروش، نقل محافل مختلف شده است.
تفاوت با بازریابی درونگرا
در بازاریابی برونگرا، صاحبان کسب و کار، برای اینکه مخاطبان هدف محصولات یا خدمات آنها را بشناسد، در بیرون از کسب و کارشان عرضه میکنند و مستقیم با آنها ارتباط برقرار میکنند. از طرفی بازاریابی درونگرا، مشتریان طبق نیازها و مشکلاتی که دارند، به سراغ برندها میروند. صاحبین کسب و کار با تولید محتوای مفید در شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام، مخاطبان هدف را جذب میکنند. بنابراین مشتری اگر به محصول یا خدمت آنها علاقهمند شود، آن را خریداری میکند. درواقع، در ابتدا شما با تولید محتوای مفید، برندتان را به مخاطبان هدف معرفی میکنید.
هزینههای بازاریابی برونگرا نسبت به بازاریابی درونگرا بیشتر است. امروزه، به دلیل گسترش فضای اینترنت، روشهای بازاریابی درونگرا بهتر نتیجه میدهد. اما نباید از تاثیر روشهای بازاریابی برونگرا غافل شد. در حقیقت شما باید تمامی روشهای بازاریابی از جمله درونگرا و برونگرا را در کنار هم استفاده کنید تا بتوانید فروش بیشتر داشته باشید.
مزایا و معایب بازاریابی برونگرا
مزایایی که بازاریابی برونگرا دارد، عبارتند از:
- بازاریابی برونگرا، باعث میشود تا آگاهی از برند افزایش یابد. زیرا با این روش محصول یا خدمتتان را به مردمی که تابحال ندیدند، معرفی میکنید.
- بازاریابی برونگرا، اثربخشی سریعی دارد. مخاطبان هدف با دیدن محصولات یا خدمات شما در تبلیغات، سریعا خرید را انجام میدهند.
- مخاطبان هدف، میدانند که در تلویزیون و سایر رسانهها تبلیغات وجود دارد و به تبلیغات بیشتر اعتماد میکنند.
با وجود مزایای بالا، معایبی در این روش وجود دارد که عبارتند از:
- این روش مناسب و خوشایند همه نیست.
- مشتریان، این روش را نادیده میگیرند. برای مثال، هنگام پخش پیامهای بازرگانی، صدای آن را قطع میکنند یا ایمیلهای تبلیغات را پاک میکنند.
- نمیتوان میزان اثر بخشی برخی از استراتژیهای بازاریابی برونگرا، از جمله بیلبورد را سنجید.
- هزینه این روش بالا است. اما پیادهسازی آن نسبت به بازاریابی درونگرا آسانتر است.
اهمیت بازاریابی برونگرا
با وجود اینکه، برخی روشهای بازاریابی برونگرا را قدیمی میدانند، هنوز هم کسب و کارهایی وجود دارند که برای دیده شدن و فروش بیشتر، از این روش استفاده میکنند. این روش به دلیل اینکه به برندسازی کمک بسیار زیادی میکند، اهمیت دارد. شما با استفاده از این روش میتوانید به افرادی که درباره محصول یا خدمات شما یا برندتان چیزی نمیدانند، دسترسی پیدا کرده و خودتان را معرفی کنید.
معمولا اغلب مردم، به تبلیغاتی که در تلویزیون، سراسر شهر و سایر رسانهها میبینند، بیشتر اعتماد میکنند. بهعنوان مثال، تبلیغات تلویزیون بر روی مخاطبان هدف تاثیر بسیار زیادی میگذارد. شما با استفاده از بازاریابی برونگرا میتوانید خودتان را به بازار هدف بزرگتری معرفی کنید. بدین ترتیب افراد بیشتری با برند شما آشنا خواهند شد.
نمونه بازاریابی برونگرا
از آنجا که بازاریابی برونگرا یا «بازاریابی بیرونی»، قدمت بسیار زیادی دارد، نمونههای بسیاری از آن وجود دارد که میتوان مثال زد. برخی از نمونههای موفق در ایران عبارتند از:
- تبلیغاتی که اپراتورهای ایرانسل و همراه اول از طریق پیامک میفرستند.
- تبلیغات شرکتهای چیتوز، دلپذیر، پرسیل، اکتیو و سایر شرکتهای خوراکی، پوشاکی و شوینده در تلویزیون؛
- تبلیغات بسیاری از فروشگاهها که در تراکت و بروشور در مغازهها و درب منازل وجود دارد.
- تبلیغات برندهایی مانند سافتلن، دیجی کالا، دیوار، سفرمارکت و غیره که در بنرهای خیابان یا بزرگراهها قرار دارد.
روشهای بازاریابی برونگرا
بازاریابی برونگرا، روشهای بسیاری دارد. اما پر استفادهترین و مهمترین آنها عبارتند از:
- تبلیغات تلویزیون و رادیویی؛
- تماس سرد؛
- برگزاری سمینار و همایش؛
تبلیغات تلویزیون و رادیویی
تلویزیون و رادیو در گذشته رسانههای جدید بودند. از این رو بسیاری از صاحبین کسب و کار، برای معرفی محصولات یا خدماتشان، از این رسانهها کمک میگرفتند و تبلیغات خود را داخل آنها پخش میکردند. استراتژی بازاریابی با پیشرفت تکنولوژی دستخوش تغییر شد. اما با این حال، بسیاری از کسب و کارها تمایل دارند تا محصولات یا خدماتشان را داخل تلویزیون تبلیغ کنند. رادیو و تلویزیون یکی از موثرترین روشهای بازاریابی برونگرا است. از این رو هزینه تبلیغات در آنها بسیار زیاد است. به خصوص اگر در زمان پخش برنامههای محبوب و پربیننده باشد.
تماس سرد
تماس سرد به این معنی است که با مشتریان بالقوه که درباره برند، محصولات یا خدمات شما چیزی نمیدانند، تماس بگیرید و محصولتان را به او معرفی کنید. در این روش با استفاده از ابزارهایی از جمله اسکریپت فروش تلفنی و چک لیست فروش تلفنی، میتوانید احتمال خرید مشتری را بیشتر کنید. همچنین برای نوشتن اسکریپت فروش تلفنی باید از مشتریان بالقوه خود اطلاعاتی مانند نیازها، مشکلات، ترسها و آرزوهای او بیابید. سپس باید در اسکریپت فروش تلفنی بنویسید که محصول یا خدمت شما چگونه میتواند مشکلش را برطرف سازد و سپس در هنگام مکالمه با او درمیان بگذارید.
مقالات مرتبط:
فروش در همایشها و نمایشگاهها
فروش در همایشها و نمایشگاهها، یکی دیگر از روشهای بازاریابی برونگرا است. برگزاری سمینار یا شرکت در نمایشگاهها میتواند به شما کمک کند تا با مخاطبان هدفتان بهصورت مستقیم ارتباط برقرار کنید. اگر مدرس هستید یا خدمتی ارائه میدهید میتوانید یک سمینار برگزار کنید و راهحلهایی را ارائه دهید تا مشتریان بتوانند مشکلاتشان را حل کنند. همچنین افرادی که محصول دارند، با شرکت در نمایشگاهها و معرفی محصولات خود، میتوانید مشتریان را به خرید ترغیب کنید.
برای اینکه بتوانید روشهای بازاریابی برونگرا را به بهترین شکل پیادهسازی کنید، باید اصول مذاکره فروش و تکنیکهای متقاعدسازی را بدانید. از این رو توصیه ما این است که در دوره جامع فروش، مذاکره و متقاعدسازی آقای شرفی شرکت کنید. در این دوره شما از یک فروشنده معمولی به یک فروشنده حرفهای تبدیل میشوید.
دیدگاهتان را بنویسید