بهترین جملات تمرینی فن بیان + pdf
«این باد چه بد بادی بود که من باد به بدی این باد دگر باد ندیدم». تکرارش سخت بود؟ خودتان خواستید دیگر! پس چرا روی این مقاله کلیک کردید؟ حال که آمدید خوشآمدید. این جملات تمرینی فن بیان را در کودکی محض بازی و خنده انجام میدادیم اما همین بازی یک تمرین فوق العاده عالی برای تقویت فن بیان است. چه قصدتان از این جملات بازی باشد یا تمرین فن بیان، تفاوتی ندارد در هر دو حالت تکرار این جملات تمرینی فن بیان، به روانتر شدن کلام شما کمک میکنند.
برای همه ما پیش میآید که در خلالِ صحبتهایمان تپق میزنیم و کلمات را اشتباه تلفظ میکنیم، برای یک یا دوبار اشکالی ندارد اما اگر دائمی شود اعصاب برای مخاطب نمیگذارد! از طرفی هوش کلامی و حرفهای بودن ما را زیر سوال میبرد همچنین اثرگذاری کلام ما را کاهش میدهد! راحت بگویم که مخاطب دیگر تره هم برایمان خورد نمیکند!
برای مجریان و سخنرانان حرفهای، به ندرت این اتفاق میافتد؛ مگر آنها چکار میکنند که ما نمیکنیم؟ آنها خود را آماده میکنند… بله… میدانیم که آماده نشدن برای هر چیزی یعنی آماده شدن برای شکست! جملات تمرینی فن بیان را هر مجری میشناسد و در شروع کار حکم سه وعده غذایی روزانه را برای آنها دارد.
اگر شما هم میخواهید فن بیان قویتر و جذابتر داشته باشید، ابتدا باید کلام خود را روان و رسا کنید طوری که مخاطب راحت کلام شما را بشنود و کلمات را بفهمد! باید تمرین کنید تمرین و تمرین!
در ادامه با ما همراه باشید تا با هم یاد بگیریم که چطور جملات تمرینی فن بیان را تمرین کنیم تا کلام ما روانتر و اثرگذارتر شود.
تکرار جملات تمرینی فن بیان اثری هم دارد؟
تمرینات فن بیان و هوش کلامی از آن دسته کارهایی است که خیلی ساده هستند اما اکثر افراد به خاطر همین سادگی، آن را جدی نمیگیرد و فکر میکنند نتیجه بخش نیست. حال مثال زیر را بخوانید:
بین این دو گزینه کدام را انتخاب میکنید:
- 3 میلیون دلار به صورت نقد
- یک سکه یک سنتی جادویی که در 31 روز آینده، هر روز ارزشش دو برابر میشود؟
گزینه اول بسیار لذت بخش است چون همان لحظه یک پول قلمبه میگیریم! اما صبر داشته باشید!
فرض کنیم شما سه میلیون دلار پول نقدر را انتخاب میکنید و دوستتان گزینه سکه یک سنتی را انتخاب میکند.
تا روز پنجم شما 3 میلیون دلار دارید اما دوستتان روز به روز پول بیشتری دریافت میکند.
روز اول: 1 سنت
روز دوم: 2 سنت
روز سوم: 3 سنت
….
و در نهایت در روز سیاُم مقدار پول دوستتان به 10737418.24 دلار میرسد و شما همچنان دل خود را به همان 3 میلیون دلار خوش کردهاید!
این مثال به زیبایی جادوی اثر مرکب را نشان میدهد و چیزی پیدا نمیشود که قدرت شگفت انگیز اثر مرکب را داشته باشد. اگر هم میشناسید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
این مثال را آوردم تا روشن شود که تمرینات کلامی هم دقیقاً همان جادوی اثر مرکب را در دل خود دارند. خیلی از شرکت کنندههای دوره هوش کلامی در روزهای اول میگویند «این تمرین تندگویی خیلی سخته… هیچی به ذهنم نمیرسه که 3 دقیقه حرف بزنم… سر 30 ثانیه کم میارم و… ». اما با حمایت و پشتیبانی به تمرینات خود تا 30 روز ادامه میدهند و آنقدر پیشرفت میکنند که حتی 3 دقیقه هم برای آنها کم است و اگر یک ساعت میکروفن را دست آنها بدهیم، باز هم تا فردا حرف کم نمیآورند.
فایل صوتی 3 دقیقهای زیر را گوش دهید و با دو تمرین مهم فن بیان آشنا شوید (این دو تمرین در مقاله نوشته نشده است):
دانلود فایل صوتی تمرین فن بیان
اختیار با خودتان است
جملات تمرینی فن بیان هم در ابتدا تاثیری نشان نمیدهند و شاید از انجام آنها خسته و ناامید شویم اما دقیقاً از جایی که افراد معمولی دست از تلاش میکشند، افراد موفق با سرعت بیشتری ادامه میدهند. انتخاب با خودمان است که میخواهیم به همان روال قبل به زندگی خود ادامه دهیم و حسرت آرزوهایمان را بخوریم یا اینکه به صورت منظم و مستمر به تلاش خود ادامه دهیم تا آن نتیجه شگفت انگیز را ببینیم. شما که فرهیخته و اهل رشد هستید حتماً گزینه دوم را انتخاب میکنید. همیشه به آنچه در آینده تبدیل میشوید فکر کنید تا همیشه انگیزه و اعتماد به نفس داشته باشید.
چند نمونه از جملات تمرینی فن بیان
- افسر ارشد ارتش اتریش
- سربازی سر سرسره بازی زد سر سربازی را شکست
- اگزیستانسیالیسم
- چیپس، پسب، سس (این مورد رو قبول دارم سخته!)
- شیشلیک شنسل شنسل شیشلیک
- سه دزد رفتن به بُز دُزدی، یه دزد دو بز دزدید و دو دزد یه بز دزدیدند
- زیره ریزه میزه، از زیر میز میریزه
- کارل و لرل کارها رو رله کردن
- لیره رو لوله لوله رو لیره
- شیخ شمس علی در شمس آباد
- دوغ گازدار، گاز دوغدار!
- چایی داغه، دایی چاقه!
- شست سشوار کرد
- پشتی کشتی پستچی کد پستی
- سمسار تو سمساریش پوست سوسمار داشت
- دستم در دبه بود دبه درش دستم بود !
- دل به دلت دله این دله دل مرده بده بده دل که بد آورده (اگه میتونی ۵ بار بگو)
- سه سیر سرشیر سه شیشه شیر!
- سپر عقب ماشین جلویی زد به سپر جلو ماشین عقبی
- قوری گل قرمزی (اینو همه میدونیم)
- سمسار تو سمساریش پوست سوسمار داشت (به لنکنت زبون میاندازه)
- انگور انبه ازگیل اورانگوتان
- سه سیخ سوشی، سیخی شیش هزار (همون شش سیخ جیگر از نوع مدرن!)
- این باد چه بد باد بدی بود که من باد به بد بادی این باد دگر باد ندیدم (همون که اول مقاله آوردیم)
- تره و ترب و ترخون – ترد و تند و تلخه (خیلی جدید)
- منوچهر با یه بقچه پر تربچه، توی باغچه، خورد پیازچه!
- به نام وجودی که وجودم از وجود پر وجودش بوجود آمده است. (برای شروع سخنرانی جالبه)
- تاجر تو چه تجارت می کنی ، تو را چه که چه تجارت می کنم؟
- ﯾﻪ ﯾﻮﯾﻮﯼِ ﯾﻪ ﯾﻮﺭﻭﯾﯽ
- کانال کولر تالار تونل
- دستِ راستِ ماستِ سُسه
- « سانجلاندرانلاردانده» این جمله ترکی هست: یعنی «این از اونها (میوه یا هر چیز دیگه ای) هست که اگه بخوریش دل درد میگیری»
- کوکتل کتلت، کتلت کوکتل
- چه ژست زشتی
- رالی لاری
- آهویی رفته بود چرا، هم چرد و هم چراند بچه را، نه خود چرید نه بچه را، بگید چرا؟
- امشب شب سه شنبست، فردا شب هم سه شنبست، این سه شب، اون سه شب، هر سه شب سه شنبست!
امیدوارم با گفتن این جملات تمرینی فن بیان، هیچ کدامتان لکنت زبان نگرفته باشید. فایل پی دی اف جملات تمرینی فن بیان را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
علاوه بر جملات تمرینی فن بیان، یک تمرین دیگر وجود دارد که برای تقویت فک و ماهیچههای صورت به شدت موثر است:
تپق زدن شرم آور است؟
اجازه دهید همینجا یک سوء تفاهم را برطرف کنم که فکر نکنیم جملات تمرینی فن بیان به کل تپق زد را برطرف میکند. معمولاً سخنرانان تازه کار از تپیق زدن میترسند و فکر میکنند اگر اصطلاحاً سوتی بدهند، آسمان به زمین میآید و اعتبار آنها به کل نابود میشود. اما با این طرز فکر نمیتوانیم به راحتی کلام خودمان را به زبان بیاوریم. یک یا دوبار تپق زدن در خلال سخنرانی کاملاً طبیعی است و اشکالی ندارد.
اتفاقاً از تپقهای خود میتوانیم برای خنده مخاطب بهر ببریم. به ویدئوی زیر که مجموعهای از تپقهای آقای مهران مدیری در برنامه دورهمی را نشان میدهد دقت کنید که چقدر راحت و زیرکانه از آن به عنوان سوژه خنده استفاده میکند:
مدیریت ترس و استرس در مقابل مخاطبان یک هنر است که با تجربه به دست میآید. اما بعضی از تجربهها گران تمام میشود و بهتر است در این زمینه از یک سخنران یا مربی باتجربه مشاوره بگیرید.
جملات تمرینی فن بیان را اینطوری تمرین کن!
هدف از جملات تمرینی فن بیان، تقوت فک و زبان است که بهتر و راحتتر کلمات را تلفظ کند. حال که شما این تمرین را انجام میدهید پس یک کار دیگر هم انجام دهید که ارزش صد کار داشته باشد. جملات تمرینی فن بیان را با لحنهای مختلف بیان کنید که لحن خود را تقویت کرده باشید.
به کلیپ 1 دقیقهای زیر دقت کنید که خانم آزاده صمدی در برنامه خندوانه چقدر حرفهای چالش لحن را اجرا میکند:
کلیپ زیر هم دلم نیامد نگذارم، بخشی از برنامه بینظیر جوکر که چالش لحن با جمله «یه شپش دارم پش میندازه» اجرا میکنند. حیف که خودشان نمیتوانند بخندند:
بهترین روش تقویت فن بیان
جملات تمرینی فن بیان که در این مقاله به شما معرفی کردیم، هم جنبه سرگرمی دارند و هم جنه تمرینی! در مهمانیها، دورهمی با دوستان، در زمانهای مرده و خالی و… چند مورد از آنها را تمرین کنید. البته نیازی نیست همه را تمرین کنید و هر کدام را که دوست میدارید به کار ببرید. من خودم جمله اول مقاله را خیلی میپسندم!
بهترین روش تقویت فن بیان فقط و فقط استفاده از تجربه سخنرانان مجرب است! اگر تحت نظر یک مربی باسابقه قرار بگیرید و طبق مشاورههای او تمرین کنید، قطعاً در زمان کوتاهتر و خیلی بهتر نتیجه میگیرید. برای این کار در دورههای فن بیان و سخنرانی شرکت کنید البته نه هر دورهای! چون شرکت کنندههای زیادی را دیدهام که در چندین دوره شرکت کردند اما نتیجه نگرفتند. بماند که خودشان هم تمرین و تلاش نداشتند اما آموزش دیدن از افراد متخصص یک چیز دیگر است! مخصوصاً اگر به هوش کلامی مسلط باشند.
مجموعه ایرج شرفی بیش از 5 سال است که تخصصی در زمینه مهارتهای کلامی آموزش میدهد و دورههای زیادی برگزار کرده است. در دوره فن بیان و سخنرانی ایرج شرفی، فقط فن بیان آموزش نمیدهند بلکه به هوش کلامی هم پرداخته میشود. برای مشاهده توضیحات این دوره و تهیه آن، روی دوره غیر حضور فن بیان کلیک کنید.
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی عالی و کاربردی بود ممنون
من خودم از این جمله ها برای بازی با بچه هام استفاده میکنم
سلام دوست عزیز، خانم سمانه رفیعی
وقتتون بخیر
خیلی ممنون از نظرتون
خیلی عالیه
درود بر شما
این جملات رو خیلی دوست دارم
حتی به عنوان سرگرمی سرکلاس استفاده میکنم
زنده باد
خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفت
تمرین لحن آزاده صمدی عالی بود قبلا نمیدونستم چطور تمرین لحن رو انجام بدم
واقعا عالی بود
بسیار عالی و لذت بخش است
چه خوب است که هر آدمی به تنهایی بتواند خود خالق بهترین صحبت ها چالش ها و نظریات خوب خود و دیگران باشد در اهداف آینده و حال
دقیقاً. خلق کردن همیشه لذتبخشه.چه خلق یک شی، چه خلق یک کلام اثرگذار