چگونه یک سخنرانی انگیزشی و احساسی ارائه دهیم؟

نمی‌دانم چرا به دنبال جوابِ «چگونه سخنرانی انگیزشی ارائه دهیم» هستید؛ احتمالاً فروشنده‌اید و می‌خواهید مشتریان بیشتری از شما خرید کنند، مدرس یا مربی هستید و می‌خواهید شاگردانتان با جان و دل به آموخته‌هایشان عمل کنند، مدیر هستید و می‌خواهید کارمندان در انجام وظایفشان سنگ تمام بگذارند و…. . اما می‌دانید که آدم‌ها این کارها را بدون انگیزه انجام نمی‌دهند؟!

ما انسان‌ها تشنه انرژی هستیم. در این وضعیت اقتصادی، تورم، گرانی، مستأجری، طلاق و… یک روز حالمان خوب است و یک روز بد. برای اینکه انگیزه خود را حفظ کنیم، باید گاهی اوقات خود را شارژ کنیم. آنتونی رابینز می‌گوید «امروز که حمام می‌رویم، فردا بدنمان کثیف می‌شود و باز هم به حمام نیاز داریم. انگیزه هم همینطور است».

سخنرانان حرفه‌ای محال است که از این نکته غافل شوند، آن‌ها در سخنرانی خود با امید و انگیزه دادن، حال مخاطب را خوب می‌کنند. مخاطبان هم از صمیم قلب به گفته‌های چنین سخنرانانی عمل می‌کنند. رسیدن به چنین مرتبه‌ای از تأثیرگذاری در فن بیان، نیاز به مهارت دارد. سخنرانان زیادی را می‌بینم که فقط اطلاعات می‌دهند اما به اندازه سر سوزن هم انگیزه مخاطب را شعله‌ور نمی‌کنند.

تا زمانی که تنور داغ نباشد، نان به آن نمی‌چَسبد و نمی‌پزد! اگر واقعاً می‌خواهید کلامتان اثر کند و اصطلاحاً بُرِش داشته باشد، به مخاطب انگیزه دهید. انگیزه دادن هم فقط این نیست که بگوییم «تو می‌تونی… تو خیلی خفنی و… »، این حرف‌ها دیگر تکراری و مصنوعی شده و تاثیر ندارند. در ادامه این مقاله از سایت ایرج شرفی، یاد می‌گیریم چگونه سخنرانی انگیزشی ارائه دهیم و مخاطب را جذب و با خود همراه کنیم.

در ویدئوی زیر ۱۳ راهکار برای اینکه چطور حرف بزنیم تا کلاممان اثرگذار باشد، مطرح شده است:

 

 

چرا سخنرانان انگیزشی محبوب و پرطرفدار هستند؟

از قدیم گفته‌اند که

«کلام زیبا، بی‌هزینه‌ترین هدیه است»!

همانطور که دادن یک گل خوشرنگ باعث می‌شود حال مخاطب خوب شود، کلام ما هم می‌تواند دیگران را خوشحال کند و سر ذوق و شوق آورد. در سخنرانی‌های انگیزشی برق امید در چشمان مخاطب موج می‌زند و گاهاً مخاطب آنقدر تحت تأثیر سخنران قرار می‌گیرد که به گریه می‌افتد. در حالی که یک سخنرانی خشک و بی‌احساس این قدرت را ندارد.

اما سخنران انگیزشی قدرت زیادی دارد چون می‌تواند احساسات مخاطب را به شدت درگیر کند و میخکوب کردن مخاطب برایش راحت است.

قبل از اینکه بگوییم چگونه یک سخنرانی انگیزشی ارائه دهیم، باید به این نکته اشاره کنیم که سخنرانی انگیزشی را می‌توان همه جا اجرا کرد و محدودیت خاصی ندارد. چه گفتگوی دو نفره با دوست باشد، چه درس دادن به دانشجویان، چه سخنرانی درباره فیزیک کوانتوم چه …  فرقی ندراد.

ضمن اینکه در سخنرانی باید احساسات مخاطب درگیر شود در غیر این صورت هیچ کدام از حرف‌های شما روی او اثر ندارد، درواقع یک گوشش می‌شود در و گوش دیگر دروازه! یکی از بهترین تکنیک‌ها برای درگیر کردن احساسات مخاطب، انگیزه دادن است. بنابراین سعی کنید همیشه در صحبت‌هایتان چاشنی انگیزشی را اضافه کنید تا کلامی جذاب‌تر داشته باشید.

 

دلیل محبوبیت سخنرانان انگیزشی

 

روش‌های ارائه سخنرانی انگیزشی و احساسی چیست؟

۸ روش برای انگیزه دادن به مخاطب وجود دارد که در ادامه با یَک یَک آن‌ها آشنا می‌شوید. اما اجازه دهید که برای تنوع، این قسمت را به صورت گفتگوی دو نفر پیش ببریم و خواندن آن برای شما لذت بخش باشد.

نرگس: چگونه سخنرانی انگیزشی ارائه دهیم؟

خوش زبان: ۸ تا روش وجود داره که سخنرانای خفن زیاد به کار میبرن. بیا بریم ادامه تا بهت بگم.

 

صمیمی شدن با مخاطبان

خوش زبان: تا با مخاطب صمیمی نشی نمیتونی روش تاثیر بذاری و حرفایی که میزنی رو قبول نمیکنه! مثل اینکه دو شاخه برق را به پریزی بزنی که برق ندارد! 😔

نرگس: چجوری باهاشون صمیمی بشم؟ 😐

خوش زبان: سوال خیلی خوبی پرسیدی! از خودت، داستان زندگیت و اشتباهاتی که داشتی بگو تا بیشتر تو رو بشناسن، طنز و شوخ طبعی رو هم هیچ وقت نادیده نگیر که به شدت دل رُباست!  ❤

نرگس: من خیلی دلم میخواد شوخ طبع باشم ولی نمیدونم چجوری طنز بگم! 😢

خوش زبان: باید هوش کلامیت رو تقویت کنی. تو مجموعه ایرج شرفی به طور کامل الگوهای شوخ طبعی رو یاد میدن. 🌹

این مطلب را هم بخوانید: تحلیل سخنرانی برایان تریسی

 

اهمیت حسن جویی در سخنرانی

 

داستان گویی

خوش زبان: اگه بتونی داستان زندگی خودت، از شکست هات و موفقیت هات بگی، مخاطب انگیزه می‌گیره. 🎇 البته داستان دیگران رو هم میتونی استفاده کنی اگه خودشون راضی باشن. سخنرانی معروف استیو جابز طبق داستان گویی بود.

نرگس: جداً؟ اما داستان از کجا پیدا کنم؟ من که پهلوان تختی یا دکتر حسابی نیستم که قهرمان باشم!😐

خوش زبان: واقعاً از دست شماها نمیدونم به کدام بیابون سر بذارم! همه شرکت کننده‌های دوره فن بیان و سخنرانی، همینو میگن و غُر میزنن که داستان نداریم! ولی یه سوال دارم تو از صبح تا شب چیکار می‌کنی؟ اصلاً تو این دنیا مگه زندگی نمیکنی؟😒

نرگس: خب مثلاً چای خوردن من که داستان گفتن نداره!😁

خوش زبان: چاییت رو بخور اما از این به بعد به اتفاقات روزمره خودت بیشتر توجه کن! تو دل همین روزمرگی‌ها میشه کلی داستان بیرون کشید! صحبت‌های عادی با دوستت رو یادت میاد که وقتی همدیگرو دلداری میدین چقدر از داستان‌ها و اتفاقات زندگی خودتون یا دیگران میگین.

 

اهمیت داستان گویی در سخنرانی انگیزشی

 

کمک به مخاطب برای پذیرش خود

خوش زبان: نرگس جان به مخاطبت کمک کن خودشو بپذیره. ما آدما فکر می‌کنیم فقط خودمون نقص داریم و بقیه فرشته هستن! مرغ همسایه رو غاز می‌بینیم مرغ خودمون رو جوجه! 🐤

نرگس: آره همش اسیر مقایسه کردن خودمون با بقیه هستیم… همش نیمه خالی لیوان رو می‌بینیم.😡

خوش زبان: دقیقاً! به مخاطب کمک کن با نقص های خودش کنار بیاد. موقعی که مخاطب خودشو بپذیره وارد مرحله بعد میشه که تغییر کنه.🌠

نرگس: چطوری اینطوری انگیزشی صحبت کنم؟

خوش زبان: از مخاطب حُسن جویی کن. این بهترین روشه که در دوره فن بیان و سخنرانی، به شدت بهش تاکید داریم.💛

 

حسن جویی

 

احترام لازمه بی‌قید و شرط سخنرانی انگیزشی

خوش زبان: در سخنرانی انگیزشی هیچ وقت یه اشتباه رو مرتکب نشو!🚫

نرگس: چه اشتباهی؟😨

خوش زبان: توهین به مخاطب، بی‌احترامی نسبت به قومیت، مذهب، فرهنگ، رسوم و… . هر آدمی تعصب خاصی به عقاید و رسومش داره که بی‌احترامی تو به اونا باعث میشه مخاطب دلگیر بشه. متواضع باش… خودتو خدا نشون نده. سخنرانی نیک ویچ این ویژگی رو داره.

نرگس: مثل دوست، سخنرانی انگیزشی ارائه بدهیم.

خوش زبان: آفرین!

 

 

تکنیک همین الان

خوش زبان: مخاطبا مثل من و تو آدم هستن، کلی دغدغه و نگرانی دارن، تو گذشته‌هاشون شکست خوردن و از طرفی نسبت به آینده واهمه دارن. موقع سخنرانی تو، همه این‌ها مثل فیلم از جلو چشماشون میره و میاد! فکر کردن به گذشته و آینده انگیزه‌خوار هستند.🕓

نرگس: باید بیارمشون تو زمان حال!📌

خوش زبان: قربان آدم باهوش! ما باید کاری کنیم که حواسشون به سخنرانی و زمان حال میخکوب بشه.

نرگس: چجوری؟

خوش زبان: بهشون بگو که اگر می‌خواهند گذشته خود را جبران و آینده خود را بسازند، در زمان حال باشند و از شرایط الان استفاده کنند. تغییر از زمان حال شروع می‌شود. همین الان برای کاری که می‌خواهند موفق شوند، اقدام کنند.

 

تکنیک های سخنرانی انگیزشی

 

امید دادن

نرگس: این تکنیک رو خودم بلدم 😊! باید به مخاطب امید بدیم که هر لحظه بخواد میتونه تغییر کنه، برای انجام کارهای بزرگ از اقدامات کوچیک شروع کنه، بقیه هم که از اول حرفه‌ای و موفق نبودن و… .✨✨

خوش زبان: آفرین! دقیقاً. فقط بهتره خیلی هیجانی و کلیشه‌ای نباشه. منطقی و علمی بهش کمک کنیم راهکار پیدا کنه. برای اینکه بدونیم چگونه سخنرانی انگیزشی ارائه بدهیم، باید بدانیم چطور به مخاطب امید دهیم. تمام پایه و اساس سخنرانی انگیزشی، امید دادن به مخاطب است.

نرگس: مثل  سخنرانی های جیم ران.

 

امید و انگیزه دادن به مخاطب

 

مثال زدن ویژگی مشترک همه سخنرانان انگیزشی مشهور

خوش زبان: اصلاً سخنرانی بدون مثال زدن نمیشه! مگه داریم! همه سخنران‌های تأثیرگذار، در صحبت‌هایشان مثال و داستان زیاد میارن.💎

نرگس: مثال مثلاً چی؟

خوش زبان: ضرب المثل‌ها، حکایت‌ها، تصویر بخشیدن به کلام، جان بخشی به اشیاء و… .

نرگس: چقدر سخت شد! من اینا رو باهاشون آشنا نیستم!😐

خوش زبان: یه مقاله داریم با موضوع مثال در سخنرانی، تمامی فوت و فن‌های مثال زدن رو آوردیم که به جرأت میتونم بگم تو هیچ دوره فن بیان و سخنرانی گفته نشده!

 

 

نقل قول از افراد بزرگ

خوش زبان: نرگس دقت کردی که اکثر سخنرانان انگیزشی، بین صحبت‌هاشون از افراد موفق نقل قول میارن؟

نرگس: بله… زیاااااد دیدم. حتی شاید یه نقل قول را جاهای دیگه هم شنیده باشم اما وقتی سخنران تو فضای خودش و متناسب با موضوع خودش استفاده میکنه به آدم انگیزه خاصی میده!😍

خوش زبان: همینطوره… نقل قول از افراد بزرگ مثل اینه که از جاده‌ای که قبلا آسفالت شده عبور کنید و نیازی نیست خودت از اول اون جاده رو بسازی!🔑

نرگس: خیلی جاها نقل قول یادم نمیاد… این سخنرانای انگیزشی چطور این همه نقل قول بلدن؟

خوش زبان: کار عجیبی نکردن، اینقدر شنیدن و گفتن که ملکه ذهنشون شده. تو هم از این به بعد هر نقل قولی که میشنوی رو یادداشت کن و بعدها برای طراحی متن سخنرانیت، توی این لیست بگرد و نقل قول‌هایی که به دردت میخوره رو پیدا کن.

 

 

بهترین راه برای اینکه سخنرانی انگیزشی عالی ارائه دهیم چیست؟

در این مقاله تا حدی یاد گرفتیم چگونه سخنرانی انگیزشی ارائه دهیم، اما فقط با خواندن آن‌ها اتفاقی در سخنرانی نمی‌افتد بله باید بارها و بارها آن‌ها را به کار ببرید تا تبدیل به عادت شوند.

البته «سخنرانی انگیزشی» شامل تکنیک‌های بیشتری می‌شود که برای یادگیری آن‌ها بهتر است در یک دوره آموزشی جامع شرکت کنید که کلام قدرتمندتر و جذاب‌تر داشته باشید.

مجموعه ایرج شرفی با بیش از ۵ سال تجربه تخصصی در زمینه هوش کلامی و فن بیان، دوره بی‌نظیر فن بیان سخنرانی را آماده کرده است و که در آن با به روز‌ترین و مؤثرترین تکنیک‌های فن بیان، آشنا می‌شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دوره فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.