زبان بدن پا ها

زبان بدن پا ها

زبان بدن پا ها یکی از عناصر زبان بدن است که زیاد در معرض دید نیستند اما تاثیر زیادی در انتقال نگرش دارند و به گفته متخصصان علم زبان بدن «پاها راستگوترین عضو بدن هستند». شما می‌توانید با یادگیری body language، حرکات و حالت چهره خود را کنترل کنید و جلوی بروز احساسات روی چهره خود را بگیرید اما با پاهایتان هرگز! به عنوان مثال فردی که تحت فشار و عجله زیادی قرار دارد، دائم پاهایش را به زمین می‌کوبد یا نوک پاهایش را به هوا پرتاب می‌کند!

تکان دادن دائم پا در واقع تلاش مغز است برای فرار کردن از تجربه‌ای که در حال حاضر کسب می‌کند.

جهت پاها، روی هم بودن پاها، نحوه کنار هم قرار دادن آن‌ها و… هر کدام نشانگر طرز فکر و احساسات ما هستند که صد در صد روی احساسات مخاطب اثر می‌گذارد و باعث می‌شود مورد پذیرش قرار بگیریم یا طرد شویم!

در این مقاله با انواع حالات زبان بدن پا ها آشنا می‌شویم، با ما همراه باشید.

 

تاثیر پاها در زبان بدن

 

هدف پاها:

خالق یکتا پاهای ما را به دو دلیل مهم خلق کرده است:

  1. حرکت به جلو برای یافتن غذا
  2. فرار از خطر

در واقع مغز از پاها برای نزدیک به چیزی که می‌خواهد و دور شدن از چیزی که نمی‌خواهد، استفاده می‌کند. شما با این نکته می‌توانید تشخیص دهید که اگر مخاطب پاهایش به سمت خروجی متمایل و دائم در حال تکان دادن است، معنایش این است که مایل به ادامه گفتگو نیست.

زبان بدن پاها از جالب‌ترین عناصر ارتباطی است که تاثیر زیادی روی اعتبار سازی شما دارد، در ادامه حالات مختلف آن را بررسی می‌کنیم:

 

حالت خبردار در زبان بدن پا ها:

این زبان بدن پا ها یعنی مخاطب تصمیمی برای رفتن یا ماندن ندارد و نظرش بی‌تفاوت است. معمولاً خانم‌ها در مقابل آقایان این حرکت را نشان می‌دهند تا نشان دهند که حرفی برای گفتن ندارند. این حرکت در دانش آموزان نیز بسیار شایع است زمانی که در مقابل معلم می‌ایستند، به این معنا که هیچ تمایلی برای حرف زدن ندارد اما مجبور به گوش دادن است.

 

حالت خبردار در زبان بدن پاها

 

پاهای باز شده:

مردان برای نشان دادن قدرت و تسلط خود از این زبان بدن پاها زیاد استفاده می‌کنند به خصوص ورزشکاران حرفه‌ای و قهرمانان المپیک که مدال کسب می‌کنند. خانم‌ها به دلیل وجه اجتماعی، تمایلی به استفاده از این حرکت در انظار عموم ندارند.

 

پاهای باز

 

یک پا جلو:

در این حرکت، یک پا به جلو می‌آید و تمام وزن بدن بر روی همان پا می‌افتد. نقاش‌های قدیمی مردان حکومتی را در این وضعیت نقاشی می‌کردند زیرا حرکت یک پا جلو، لباس و کفش‌های گران قیمتشان را به خوبی نشان می‌داد.

با این حرکت شما می‌توانید بفهمید که مخاطب تمایلش به کدام سمت است؟ و به کجا می‌خواهد برود؟

 

یک پا جلو

 

پا روی پا گذاشتن:

دفعه بعدی که به یک مهمانی می‌روید، اگر دقت کنید می‌بینید افرادی که بیشتر از بقیه فاصله می‌گیرند و رفتار سردی دارند، دست به سینه می‌ایستند در حالی که پایشان را روی پای دیگر گذاشته‌اند.

اگر کت پوشیده باشند، حتما دکمه‌اش را بسته‌اند. البته اکثر مردم وقتی بین افرادی هستند که آن‌ها را خوب نمی‌شناسند، همینطور می‌ایستند. در حالی که پاهای باز نشان دهنده باز بودن و تسلط است گذاشتن پا روی پا نشان دهنده نگرش بسته یا دفاعی می‌باشد چون به طور سمبلیک اجازه هر دسترسی را به قسمت اصلی پایین تنه نمی‌دهد.

 

پا روی پا

 

پا روی پا گذاشتن به سبک اروپایی:

طبق این حالت، یکی از پاها به صورت منظم روی پاهای دیگر انداخته می‌شود. ۷۰ درصد مردم پای چپشان را روی پای راست می‌اندازند. این حالت بیشتر در فرهنگ اروپا، آسیا و انگلستان رواج دارد.

اگر فردی دست به سینه باشد و این حرکت را انجام دهد، معنایش آن است که صحبت‌های شما بی‌فایده بوده و قانع نشده است.

 

پا روی پا به سبک اروپایی

 

فیگور چهار آمریکایی:

این موقعیت یک نسخه از نمایش وسط ران است که بیشتر مورد استفاده مردان آمریکایی و فرهنگ‌هایی که تحت تاثیر فرهنگ آمریکایی هستند مثل سنگاپور، ژاپن فیلیپین می‌باشند. این حرکت نشان می‌دهد که فرد نگرش رقابتی دارد چون در این حالت ران می‌تواند از آسیب جدی در یک نبرد فیزیکی جلوگیری کند. در استرالیا و نیوزلند از روش پا روی پای اروپایی و چهار آمریکایی استفاده می‌کنند.

در طول جنگ جهانی دوم نازی‌ها دنبال کسانی ‌می‌گشتند که زبان بدن پا های آن‌ها هنگام نشستن به شکل چهار آمریکایی بود زیرا این حرکت آشکار می‌کرد که آن‌ها آلمانی نیستند یا اینکه مدتی را در آمریکا به سر برده‌اند.

خانم‌ها این حرکت را در انظار عمومی و در حضور مردان انجام نمی‌دهند زیرا نمی‌خواهند مردانه دیده شوند یا زیادی در دسترس به نظر بیایند.

 

فیگور چهار آمریکایی

 

شکل عدد چهار به همراه گیره:

این حرکت همان فیگور چهار آمریکایی است که فرد با دستانش پاهایش را می‌گیرد و ماننده گیره یک حالت دائمی به آن می‌دهد. نگرش چنین فردی، خشونت، کله شقی و لجبازی است.

 

عدد 4 به همراه گیره

 

قفل مچ پا:

در ورژن مرد، قفل مچ پا، اغلب با مشت‌های گره کرده‌ای که روی زانو قرار گرفته یا دست صندلی را محکم می‌فشارد و با نمایش نشسته وسط ران ترکیب می‌شود. در ورژن زن‌ها زانو محکم به هم می‌چسبند، پاها به یک سمت خم می‌شود و دست‌ها کنار هم قرار می‌گیرند یا یکی بر روی دیگری بالای زانوها قرار می‌گیرند.

این زبان بدن پا نشان می‌دهد که فرد احساس ترس و منفی‌اش را پنهان می‌کند. او پاهایش را زیر صندلی عقب می‌کشد که این حرکت نیز نشان دهنده نگرش کناره جویانه او می‌باشد. وقتی افراد در یک بحث شرکت می‌کنند پاهایشان نیز در آن بحث شرکت می‌کنند.

 

قفل مچ پا

 

پاهای پیچ خورده:

این حرکت مخصوص زان کمرو، خجالتی و ترسو است. یک پا دور پای دیگر قفل می‌شود تا نشان دهنده نگرش نا امن فرد باشد. این کار نشان می‌دهد که زن مانند لاک پشت به لاک دفاعی خود فرو رفته است و اگر شما می‌خواهید او از لاک خود بیرون بیاید باید رفتار گرم و دوستانه‌ای با او داشته باشید.

 

پاهای پیچ خورده

 

پاهای موازی:

به علت شکل خواص ساق پا و لگن زنان بیشتر مردان نمی‌توانند به این شکل بنشینند زیرا نشانه قوی زنانگی است. در تحقیقات بیشر مردان گفته‌اند این مدل نشستن زنان جذاب‌تر است.

این حرکت به این صورت است که یک پا بر روی زانوی پای دیگر و به موازات آن قرار می‌گیرد و بیشتر برای جلب توجه مردان استفاده می‌شود.

 

جمع بندی:

زبان بدن پا ها، در عین اینکه چندان در معرض دید نیستند اما حقایق پنهانی را در رابطه با نگرش مخاطب بر ملا می‌کند و معمولاً افراد کنترل کمتری بر زبان بدن پا هایشان دارند. ۱۰ حالت زبان بدن پاها در این مقاله ذکر شد که صد البته به این سادگی‌ها در حافظه ماندگار نمی‌شوند و باید تمرین شوند. بهترین راه این است که در یک برگه کوچک این حالات را نکته برداری کنید و هنگام تماشای فیلم و زبان بدن بازیگران بررسی کنید.

در انتها از نظرات شما خوشحال می‌شویم و اگر سوال یا ابهامی داشتید از طریق فرم پایین می‌توانید با ما در میان بگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.