تحلیل سخنرانی آنتونی رابینز

تحلیل سخنرانی آنتونی رابینز

در این مقاله قصد داریم به تحلیل سخنرانی آنتونی رابینز بپردازیم. اکثر ما ایرانی‌ها آنتونی رابینز را می‌شناسیم، یا حداقل یکبار کلیپ‌های انگیزشی او را دیده‌ایم. آنتونی رابینز به پرانرژی‌ترین سخنران انگیزشی دنیا شناخته شده است و اگر یک دقیقه از سخنرانی‌های او را ببینید، به مدت یکی هفته شارژ می‌شوید. به شخصه هر بار سخنرانی‌های او را می‌بینم، رمز و رازهای زیادی در رابطه با فن بیان و سخنرانی برایم آشکار می‌شود. هوش کلامی، طنزپردازی، زبان بدن و… تماماً موارد مهم در سخنرانی به شمار می‌روند که آنتونی رابینز همه را دارد. در این مقاله یکی از کلیپ‌های او را که به زبان فارسی دوبله شده است را آورده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم، قبل از اینکه به مطالعه تحلیل سخنرانی او بپردازید، فیلم را دانلود کنید که حین تجزیه و تحلیل به راحتی بتوانید بخش مربوطه را مشاهده کنید.

 

آنتونی رابینز کیست؟

تونی رابینز یا آنتونی رابینز (Anthony Robbins) نویسنده، سخنران، نویسنده، مربی و بازیگر است که در آمریکا زندگی می‌کند. او در سال ۱۹۶۰ در شمال هالیوود در کالیفرنیا به دنیا آمد. علت شهرت او در ایران به دلیل کتاب‌های معروف او است. شامل: قدرت نامحدود و به سوی کامیابی.

خود تونی تمایل دارد که او را مربی انگیزشی بنامند اما دیگران او را به عنوان سخنران انگیزشی عالی می‌شناسند. آنتونی سخنرانی نیست که فقط سخن بگوید، او خودش ظرف مدت کوتاهی در دوران جوانی توانست به تمام آرزوهای خود جامه عمل بپوشاند. او توانست درآمد خود را از ۳۸ هزار دلار به بیش از یک میلیون دلار افزایش دهد. اکنون او هم در رده افراد ثروتمند و موفق قرار گرفته است، به همین دلیل است که حرف‌های خریدار زیادی دارد.

 

 

 

 

بررسی جزئیات سخنرانی آنتونی رابینز:

ویدئویی که در اختیارتان قرار داده‌ایم بخشی از سخنرانی او تحت عنوان «زندگی جعبه‌ای» می‌باشد. تونی در این فیلم به اهمیت ورزش در سلامتی، موفقیت و آرامش و خوشبختی می‌پردازد. آنقدر کلام او نافذ و پر انرژی است که گوش دادن به حرف‌های او شما را به اندازه ۳ ساعت ورزش، شارژ می‌کند.

بسیار خب… از اینجا به بعد به تحلیل سخنرانی آنتونی رابینز می‌پردازیم پس چشم و گوشتان را به این سخنرانی بسپارید و با خیال راحت از این آموزش مفید لذت ببرید.

  1. ارزش گذاری و کنجکاو سازی مخاطب: به ابتدای سخنرانی خوب گوش دهید، آنتونی با یک لحن و قدرتمندانه و از روی اطمینان می‌گوید که «سخنان امروزم برای هر مرحله از زندگیتان مفید است». ابتدای سخنرانی باید همیشه کاری کنیم که مخاطب متوجه اهمیت موضوع شود و کنجکاوی او را تحریک کنیم.
  2. در مرحله بعد آنتونی می‌گوید که «شما به تمام این حرف‌ها باید عمل کنید و اصلا فکر کنید که مهم‌ترین کار زندگیتان است». دعوت به همراهی با این جدیت، چاره‌ای جز گوش دادن برای مخاطب نمی‌گذارد.
  3. تایید گرفتن از مخاطب با طرح سوال: آنتونی با پرسیدن سوال «قبول دارید که …» از مخاطب تایید می‌گیرد و او را وارد بدنه سخنرانی می‌کند. یکی از حرفه‌ای‌ترین تکنیک‌ها برای متقاعد سازی این است که از خود مخاطب بله بگیریم. این عمل اثر روانی بر مخاطب دارد و به نوعی تعهد اولیه برای او می‌آورد. البته دقت کنید که سوالات ابتدای سخنرانی باید بسته باشد دقیقا مشابه سوال آنتونی رابینز.
  4. انگیزه دادن برای کشاندن مخاطب به سمت خود: آنتونی با گفتن جمله «پس کافیه بخواید و براش تلاش کنید، بقیه‌اش خود به خود درست میشه…». اگر خودتان جای مخاطبان آنجا بودید، حاضر می‌شدید که از صندلیتان بلند شوید و سالن را ترک کنید؟ خیر… چون آنتونی رابینز با هوشمندی تمام، مخاطب را ابتدا کنجکاو و سپس متقاعد کرد.
  5. پرسیدن سوال: «آیا قبول دارید که برای اینکه رابطه زناشویی موفقی داشته باشیم باید ورزش کنید، باید وزنتون رو کم کنید، باید شاد باشید باید خستگی رو رها کنید…» این سوالات بی‌جواب هستند، یعنی فقط برای به فکر فرو بردن مخاطب کاربرد دارد. آنتونی بعد از پرسیدن این سوالات یک حقیقت را مطرح می‌کند «آدم خسته نمیتونه عاشقی کنه…». متوجه منظورم شدید؟ تونی ابتدا مخاطب را به فکر فرو می‌برد سپس نظرش را بیان می‌کند. از این تکنیک حتی در صحبت معمولی هم می‌توانید استفاده کنید چون با این روش گارد مخاطب را شکسته می‌شود. البته در این قسمت از تحلیل سخنرانی آنتونی رابینز، یک نکته مهم وجود دارد، تکرار! تونی طبق یک قافیه موزون، چند بار می‌گوید که شما باید… شما باید… .
  6. مطرح کردن مسأله با گفتن یک دیالوگ از خود مخاطبان: «میگین ورزش میکنم و مربی میگیرم و … اما هفته بعد اصلا هیچ کاری نکردین!» در واقع آنتونی خیلی حرفه‌ای از جملات محاوره‌ای و رایج خود مخاطبان استفاده می‌کند که کسی نگوید «من اینطور نیستم».
  7. دیالوگ وار صحبت کردن: این تکنیک را آویزه گوش خود کنید و سعی کنید دقیقا مانند یک بازیگر سخنرانی خود را به فیلم تبدیل کنید. با این کار مخاطب به شدت درگیر سخنرانی می‌شود. البته تمام نکاتی که در این تحلیل از سخنرانی آنتونی رابینز گفته شد مهم هستند و باید آویزه گوش شوند اگر می‌خواهید در روابط و زندگی خود موفق شوید.
  8. ارائه راهکار به صورت طنز گونه: تونی با گفتن جمله «شما فقط باید بدووووید….» شروع به توضیح راه حل می‌کند و به شدت مخاطبان را به خنده می‌اندازد! قدرت طنز را به شدت جدی بگیرید چرا که کلام شما به طرز عجیبی جذاب می‌کند. ما در دوره هوش کلامی به طور کامل الگوهای طنزپردازی را معرفی می‌کنیم.
  9. سوال پرسیدن: «به نظرتان ما شبیه چه شده‌ایم؟… ما فقط داریم تایپ می‌کنیم».
  10. نمایش اجرا کردن: خم شدن و نشان دادن مداد همراه با گفتن «با برداشتن یک مداد کمرمون جا به جا میشه..»
  11. گفتن هسته اصلی سخنرانی با جمله «ما هیچ استفاده‌ای از انرژی‌هامون نمیکنیم… زندگیمون جعبه‌ای شده…»
  12. دعوت به همراهی: «فکر کنید… فکر کنید… ما چقدر….»
  13. استفاده از تکنیک تیم سازی با گفتن ضمیر «ما»
  14. توصیف زندگی جعبه‌ای یا تشبیه تمام کارهای روزمره به جعبه: یان قسمت از تحلیل سخنرانی استیو جابز را چند بار ببینید که با چه جزئیات و جذابیتی و داستان‌وار ایده‌اش را مطرح می‌کند.
  15. طنزپردازی

تا اینجای ویدئو به پایان تحلیل سخنرانی آنتونی رابینز رسیدیم که کمتر از ۳ دقیقه بود اما به اندازه ۳ ساعت سخنرانی به شما تکنیک داد. این کلیپ را چند بار ببینید و با دقت تحلیل‌ها را مطالعه کنید سپس در سخنرانی‌های خود به کار ببرید.

 

جمع‌بندی:

یک لحظه توقف کنید، یک سوال دارم! مگر صحبت کردن فقط برای سخنرانی است؟ معلوم است که خیر. این تکنیک‌های گفته شده را لزوما به سخنرانی محدود نکنید و هر جای که دهان شما سخن می‌گوید، کاربرد دارد.

در انتها از نظرات شما کاربران عزیز خوشحال می‌شویم و اگر پیشنهاد یا سوالی دارید حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. با آرزوی موفقی شما عزیزان.

 

4 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.